De leukste bedankjes voor communie, vormsel en lentefeest

De leukste bedankjes voor communie, vormsel en lentefeest

Communie, vormsel, lentefeest... Wat is het verschil? En wat voor bedankjes geef je dan? In dit blog leggen we je alles uit!

Wat is communie? 

Communie is een rooms-katholiek gebruik. Kinderen doen hun eerste communie als ze 6 of 7 jaar zijn. Een voorwaarde om communie te mogen doen is dat het kind gedoopt moet zijn. 

Bij de communie wordt gevierd dat Jezus zijn leven gaf en dat God zijn volgelingen redt. De eerste communie is de eerste keer dat kinderen meedoen aan de eucharistieviering. Bij de eucharistieviering worden hosties gegeten. Hosties staan voor het lichaam van Jezus. 

Na de eerste communie wordt er een communiefeest gegeven. Bij dit feest wordt de communie gevierd en worden vaak bedankjes uitgedeeld. Ouders pakken vaak flink uit bij communiefeesten. 

Wat is vormsel?

Vormsel vindt plaats wanneer de kinderen tussen de 11 en 16 jaar zijn. Bij deze gebeurtenis krijgen de kinderen kracht van de Heilige Geest. Vormsel wordt ook gevierd met een feest. 

Wat is lentefeest?

Lentefeest is in het leven geroepen om kinderen die niet gelovig zijn toch een feest te geven. Het lentefeest vindt plaats rond dezelfde tijd als communiefeesten. Een lentefeest is eigenlijk een communiefeest zonder mis. 

Welke bedankjes passen bij communie, vormsel of lentefeest?

Bij communie-, vormsel- en lentefeesten is het gebruikelijk om bedankjes uit te delen. Hieronder zetten we verschillende opties op een rijtje.

Mini snoepbakje met schepje

Snoepbakje met schepje communie meisjes

Deze schattige snoepbakjes met een minischepje zijn een onwijs leuk om op tafel te zetten tijdens het feest. Zo kunnen mensen zelf hun snoep pakken. Of geef iedere gast een klein snoepbakje mee!

Gepersonaliseerd verfblikje met snoep

Verfblikje met chocolade communie jongens

Hoe leuk zijn deze verfblikjes? Deze verfblikjes zijn gevuld met snoep en hebben een gepersonaliseerd label. Zo kun je je bedankje persoonlijk maken. Ook kun je zelf de vulling kiezen, zodat het echt jouw bedankje wordt. 

Kokertje met potloden

koker met potloden voor je eerste communie

Voor de eerste communie zijn deze kokertjes met potloden een heel leuk bedankje. De kinderen zijn dan nog jong (6 of 7 jaar) en houden vaak van kleuren. Deze kokers kun je ook voorzien van een gepersonaliseerd label met een eigen naam. Ook kun je de gelegenheid aanpassen. Zo wordt het bedankje passend voor jouw gelegenheid. 

Persoonlijk kaartje

Kaartje als bedankje voor communie jongens

Als je wat minder geld uit wilt geven aan bedankjes, dan zijn deze kaartjes een leuke optie. Je kunt ervoor kiezen om er gaatjes in te laten maken, zodat je zelf een bedankje kunt maken. Je bestelt deze kaartjes al voor € 0,29 per stuk!

Hopelijk heb je wat inspiratie gehaald uit dit blog en is het duidelijk geworden wat communie, vormsel en lentefeest inhouden. Ben je benieuwd geworden naar al onze bedankjes voor communie of lentefeest?
Kijk dan hier: communiebedankjes voor jongens of communiebedankjes voor meisjes

Andere artikelen

Winkelmandje

×

Subtotaal