Donatie Uganda Child Care Foundation

Donatie Uganda Child Care Foundation

Wij vragen speciale aandacht voor UCCF, een organisatie die in de regio rakai Uganda werkzaam is. Zij zetten zich in voor kinderen, zodat zij naar school kunnen, een beroep kunnen doen op medische zorg en in ieder geval 1 warme maaltijd per dag krijgen.

Het is een organisatie die wordt gerund door vrijwilligers, waardoor er niets aan de strijkstok blijft hangen.

Het verhaal van UCCF lees je hieronder

logo UCCF

Het is 2007 als een groepje vrijwilligers vol passie met een kindsponsorprogramma in Oeganda begint. In de ‘vergeten regio’ Rakai worden de eerste kinderen geselecteerd. Op papier lijkt het een druppel op een gloeiende plaat. Gelukkig wint onze motivatie het van eventuele kritische noten en zijn we vanaf dat moment een stem voor een kleine groep kansarme kinderen. Niet wetende hoe ‘groot’ we zullen worden door ‘klein’ te blijven…

Godfrey Kafeero is één van die kinderen die opgroeit in de regio Rakai. Een regio die ver achterloopt op de rest van het ontwikkelingsland. Het toen nog onbekende Aids laait op en de overheid laat de regio links liggen. Het hoge aantal doden is voor de bestuurders van het land geen goed fundament om geld te investeren. Godfrey Kafeero wordt als klein jongetje getekend door de vergaande gevolgen en armoede die dit besluit met zich meebrengt in een regio die nog herstellende is van de dictatuur in het land.

De armoede in het gezin van Godfrey is te groot om hem te laten focussen op een kansrijke toekomst. Geld om naar school te gaan is er niet. Het gezin leeft in het hier en nu en Godfrey leert dat nadenken over later verspilling van kostbare tijd is. Als kleine jongen kent hij het verschil tussen leven en overleven. Een verschil dat dagelijks zichtbaar wordt als hij vanaf het land andere kinderen naar school ziet gaan. De keuze waar zijn wieg stond, was er één waar hij geen invloed op had. Opgroeien in armoede voelt voor hem als een straf voor een misdaad die hij niet beging.

Godfrey Kafeero UCCF

Inmiddels is Godfrey Kafeero afgestudeerd electicien, de beste in de regio, en trotse eigenaar van een eigen zaak. Dankzij het kindsponsorprogramma kon Godfrey naar school. Gemotiveerd om te ontsnappen aan de lijn der verwachting, werkte hij keihard. Dankzij zijn talent lagen de banen voor het oprapen. Maar Godfrey bleef bewust in de regio waar hij opgroeide: “Ik blijf in mijn regio. Ik wil het verschil maken voor kinderen die hier nu opgroeien zodat ze niet opgroeien zoals ik.”

Het verhaal van Godfrey is geen uitzondering op de regel. Het is een bevestiging dat investeren in kansarme kinderen kan leiden tot een kansrijke toekomst. Het laat zien dat de ideologie van mensen in Nederland vertaald kan worden naar realiteit. Godfrey betaalde zijn vervolgopleiding zelf en investeert tegenwoordig zijn tijd om andere kinderen kennis bij te brengen.

De afgelopen jaren zagen we het aantal gesponsorde kinderen oplopen tot 923(!). We zagen dorpen veranderen en een regio verder ontwikkelen. We zagen kinderen als Godfrey afstuderen die gemotiveerd zijn om nu zelf het verschil te maken.

Team Uganda Child Care Foundation

Het kindsponsorprogramma van UCCF kenmerkt zich door de persoonlijke verhalen van deze kinderen waarin hoop en dankbaarheid overheersen. Dankzij een team van vrijwilligers in Nederland gaat elke euro die we krijgen naar ons werk in Oeganda. Dankzij onze focus en het belang van verbinding zoeken, staan we bekend als persoonlijke organisatie. We kennen de kinderen; we kennen onze sponsors; we kennen de mensen met wie we werken.

Mede namens UCCF en kinderen als Godfrey Kafeero,

Bedankt!

Reina Schenkel

Bezoek de website van UCCF

Winkelmandje

×

Subtotaal